Wat gebeurt er met uw hond in de trimsalon?

Wanneer u uw hond naar mijn trimsalon brengt, moet u hem enkele uren afstaan. Dit is voor u noch voor uw hond leuk. Maar u kunt het ook onnodig moeilijk maken! Hoe langer u uw hond blijft knuffelen, hoe onzekerder hij wordt. Het moet toch gebeuren en hij is in goede handen. Het beste is dat u eventuele wensen van tevoren telefonisch kenbaar heeft gemaakt, zodat u het afscheid kort kunt houden. Daarna wordt hij op een trimtafel gezet. Dit zal de eerste keer even vreemd zijn, maar dat went snel. Het is opvallend hoe rustig de meeste honden zich laten behandelen en genieten van alle aandacht die ze krijgen. De vacht van de hond wordt nu helemaal doorgekamd en eventuele klitten worden verwijderd (wanneer u uw hond regelmatig goed heeft gekamd kunt u hem het ontklitten besparen). Daarna wordt uw hond, passend bij het vachttype, getrimd.

Indien uw hond gewassen wordt, zal hij nu het bad in gaan, waarna hij met een waterblazer weer gedroogd wordt. Wanneer de vacht geheel droog is, kan de hond verder worden afgewerkt en in model worden gebracht. Inmiddels zijn we enkele uren verder en kunt u hem komen halen. Na het trimmen kan het zijn dat uw hond zich een beetje "vreemd" gedraagt, zoals springen, met de kop schudden en zijn lichaam besnuffelen. Dit is te vergelijken met iemand die zijn haar pas heel kort heeft laten knippen. Uw hond moet ook wennen aan zijn nieuwe uiterlijk en aan het "gevoel".

En…u vergeet natuurlijk niet uw hond te vertellen hoe mooi hij geworden is! Want uw hond is altijd de mooiste!
Tips voor het laten trimmen!

  • Laat uw hond goed uit voor u hem naar de trimsalon brengt. De behandeling zal enige uren in beslag nemen en het is vervelend als de hond zijn behoefte zolang op moet houden.
  • Probeer uw hond zo droog mogelijk naar de trimsalon te brengen, aangezien een natte vacht niet behandelbaar is.
  • Overleg eerst met uw trimmer/-ster wanneer u van plan bent uw hond voor zijn trimbeurt in bad te stoppen. Veel vachten zijn namelijk moeilijk te behandelen na een wasbeurt.
  • Indien uw hond een medische afwijking heeft en/of een besmettelijke aandoening (kennelhoest, ringworm e.d.) en/of loops is, willen wij dat graag van tevoren weten.
  • Breng de hond altijd aan de lijn.
  • Breng uw hond nooit met een volle maag.
  • Tenslotte nog het verzoek uw hond vrij van vlooien te brengen. Er zijn goede bestrijdingsmiddelen en het is een sprookje dat elke hond vlooien heeft.

Voorbeeld voor en na het knippen


Hoe vaak naar de trimsalon?

Hoe vaak een hond moet worden getrimd is heel verschillend en afhankelijk van de vacht. Maar om u toch een idee te geven:

  • Poedelvachten 4-8 maal per jaar

  • Ruwharige vachten 2-4 maal per jaar

  • Spanielvachten 4-6 maal per jaar

Als u bedenkt hoeveel uren er aan uw hond gewerkt wordt, zal de prijs van het trimmen niet tegenvallen! Om tenslotte nog een sprookje de wereld uit te helpen: uw hond wordt bij een vakkundige trimmer niet verdoofd! Uw hond kan wel moe zijn na een trimbeurt.

Wat u zelf kan en moet doen?

Het dagelijks onderhoud van de vacht is de taak van de baas. U kunt uw hond niet vroeg genoeg laten wennen aan borstele en kammen, en natuurlijk een bezoekje aan de trimsalon. U mag gerust langs komen om advies in te winnen wat het beste is voor uw hond qua kammen en borstels. Dan kunnen we gelijk laten zien wat de beste manier is van kammen. Vanaf de tijd dat uw hond volledig ingeënt is, kan er al een puppytrim gegeven worden.

Waarom naar de trimsalon?

Voor bijna iedere hond (ras of geen ras) is een bezoekje aan de trimsalon aan te raden. Ook kruisingen en kortharige honden  kunnen ontzettend verharen. Afhankelijk van de vacht kunnen we bekijken wat de beste behandeling is die bij uw hond past. In de winter kan de vacht van de hond wat langer blijven.


Bedenk dan wel dat lang haar langer nat blijft.